Läs artikeln från 24 Nybro i maj 2017!

Barnens rättigheter i fokus när förening höll informationsdag 170505

Den nystartade föreningen Bromsa bjöd under fredagen in olika samhällsinstanser till en informationsdag om barnens rättigheter vid våld och andra övergrepp.

Ett 20-tal personer från samhällets viktigaste instanser hade under fredagen samlats i Pelarsalen vid kulturhuset Kristallen för att medverka i en informationsdag om barnens rättigheter vid våld och andra övergrepp.

– Vi har personer här i dag från hela Kalmar län. Vi har bjudit in personal inom socialtjänsten, polisen, tingsrätten och barnhälsovården, säger Nancy Olsson, en av de ansvariga inom föreningen Bromsa.

Tillsammans med Marita Sandberg startade Nancy nyligen föreningen för att få samhällets samtliga institutioner och makthavare att respektera barnens rättigheter.

– Vi har under många år ingått i samma familjeorganisation, jag och Nancy. För ett tag sedan beslutade vi oss för att starta en egen förening för att kämpa för barnens rättigheter, så som vi alltid har gjort i våra liv, säger Marita Sandberg. 

– Vi måste lyssna och tro på barnen som ber om hjälp när de berättar om misshandel eller övergrepp. Vi måste ha barnen i fokus, säger Nancy. 

Den ideella föreningen Bromsa hade till informationsdagen bjudit in en rad föreläsare, Gun Dombrowsky från Rädda Barnen, advokaten Eva Johansson från Centrumadvokaterna, Linda Grådahl och Mikaela Dhyring från projektet treskablinoll och Erik Philipsson från Barnens Bästa som verkar för rättssäkra utredningar.

– Tanken med dagen är att ta upp vad som är viktigt för barnens rättigheter och få upp medvetandet om det. Den här dagen handlar om att vi sätter barnen i fokus, avslutar Nancy Olsson.

Tillbaka till startsidan.