Aktiviteter under 2019

Familjedagen på Skälby 4H-gård bjöd på tipsrunda, sagostund, fika och besök hos djuren. Och så fanns det givetvis tid för lek.

 

Tack Haskas MC Eastside!

Vi på Bromsa vill passa på att tacka Haskas MC Eastside offentlig, som genom sin insamling under MC-kortegen Spring Run hjälper oss att sprida vårt budskap och sätta fokus på barnrättsfrågor.

Det är tack vare engagemang som detta vi kan fortsätta bedriva vår verksamhet!

Läs Barometerns artikel här och 24nybros artiklar här och här.

Tack Patrik Sjöberg och Lasse Westholm!

Stort tack till alla våra generösa sponsorer som gjorde vår satsning möjlig, till Peje och inte minst till alla er som kom och lyssnade! Vi hoppas nu på att kunna samarbeta med ännu fler, för att nå ut med kunskap om hur man förebygger övergrepp på barn.

Läs 24kalmars reportage här, Barometerns här och Östra Smålands här.

 P4 Kalmar om evenemanget!

Bromsa tackar också för alla värdefulla reaktioner, synpunkter och förslag som kom in under föreläsningskvällen. Nedan återges ett axplock av dem. Vi tar till oss av allt och jobbar vidare så långt vi förmår. Gilla och följ oss gärna på Facebook och stå gärna med oss i vårt arbete genom att bli medlem och/eller stöd oss med valfritt belopp. Vi jobbar helt ideellt och därför är alla bidrag varmt välkomna. Tack!


Några av våra sponsorer och utställare.

Lasse Westholm och Patrik Sjöberg tillsammans med några av oss i Bromsa.

 

Grooming kallas den process som en vuxen förövare använder för att knyta band till ett minderårigt offer i sexuellt syfte. I föreläsningen ”Det är inte min skam” ger Lasse Westholm en både personlig och utbildande föreläsning som ger åhöraren insikt i hur förövare går till väga –  i organisationer, föreningar samt på nätet – för att skapa känslomässiga band med sina offer. Lasse beskriver också konsekvenser och åtgärder för att känna igen och förhindra att grooming sker i din förening eller organisation.

Lasse Westholm är en föreningsmänniska med många år som tränare, ledare och funktionär inom simsporten. Han är en känd röst för många genom sina återkommande uppdrag som speaker på nationella och internationella simtävlingar i Sverige. Till vardags arbetar Lasse som IT-arkitekt och föreläsare/instruktör.

Utställare under föreläsningen var bland andra:

Här finns länkar till artiklar inför föreläsningen:

Östra Småland

Barometern

Östra Småland (igen)

treskablinoll